ICT Asset Management

TCO van ICT assets, natte vingerwerk?

TCO is typisch zo’n begrip dat door velen wordt gebruikt, echter door maar weinigen echt wordt begrepen. Organisaties doen verwoede pogingen grip te krijgen op de Total Cost of Ownership, maar zolang het ‘natte vingerwerk’ blijft en er geen inzicht is in daadwerkelijk gebruik, is TCO als basis voor geplande investeringen en besparingen weinig meer dan een fopspeen.

Kostenbesparing met gegarandeerd resutaat

De ICT-directeur moet gemiddeld 10% kostenbesparing op de TCO realiseren. Welke benadering u ook kiest, structureel of ad hoc, het is van belang de juiste leverancier te kiezen. De juiste leverancier staat voor zijn advies, maar is dan no-cure-no-pay ook bespreekbaar ?

Een slecht calamiteitenplan bedreigt de continuďteit

U denkt dat u de continuďteit geregeld heeft, want er is immers een calamiteitenplan. Niets blijkt vaak minder waar. Met het regelen van uitwijk voor uw data bent u er niet. Hoe snel bent u in staat om uw compleet verwoeste infrastructuur weer op te bouwen? Hoe lang duurt het voordat uw organisatie de deuren moet sluiten indien de business stil komt te liggen? En weet u eigenlijk wel wat de gebruikers in werkelijkheid gebruiken?

Uw beveiligingslek vormt grote bedreiging voor uw ict assets

De afhankelijkheid van internet in onze business processen neemt steeds meer toe, tegelijkertijd vormt dat internet tevens een van de grootste bedreigingen voor de continuiteit van de organisatie. Meerdere malen per dag worden we via het internet bedreigd met virussen, wormen, trojaanse paarden of andere bedreigingen. Tijd voor het management om beveiliging onderdeel te maken van haar strategie m.b.t. ICT asset management.

Integraal ICT-bedrijfsmiddelen beheer

Doordat bedrijven de afgelopen jaren meer hebben gekeken naar nieuwe ICT-mogelijkheden dan naar wat er geschrapt kan worden, mede door de vaak gebrekkige communicatie tussen de business en de ICT, kunnen vaak spectaculaire besparingen op bedrijfsmiddelen gerealiseerd worden. In dit artikel een oplossing voor uw integraal ICT-bedrijfsmiddelen beheer (ICT Asset Management).

Intrusion Prevention Systeem (IPS), hoe werkt het?

Intrusion Prevention is een aanvulling op de bestaande firewall die wel werkt. Als uitgangspunt voor het beschrijven van de werking van een IPS systeem wordt in dit artikel het IPS systeem ‘Sentinel’ van EcoNet.com. genomen.

Een voorbeeld van ROI van integraal bedrijfsmiddelenbeheer

Een ROI binnen 12 maanden is voorwaarde voor investering in een oplossing zoals integraal bedrijfsmiddelenbeheer. Waar vindt u de besparingen terug in de organisatie en hoe snel worden ze gerealiseerd ? Een korte beschrijving.

Prijsmodel op maat

Afrekenen kan op vele manieren. Wat is het prijsmodel dat bij uw organisatie past ? Het traditionele aanschafmodel, betaling in termijnen of misschien een Managed Service Contract ?