System Service Management

Na afsluiten van de SLA wordt naleven ervan belangrijk

Er wordt volop aandacht gegeven aan het afsluiten van een SLA. En daarna komt de uitdaging om die afspraken waar te maken. Bij het uitvallen van bedrijfskritische systemen zullen belangrijke processen worden verstoord. Een geautomatiseerde systeemcontrole is dan essentieel om de Service Level afspraken te kunnen waarborgen. Monitoring m.b.v. een daartoe specifiek ingericht tool kan de systeembeheertaken heel gericht ondersteunen. Zeker als dat tool de echte uitzonderingssituaties onmiddellijk signaleert en de systeembeheerder alarmeert, ongeacht waar deze zich bevindt.

Kennis en ervaring van systeembeheerders optimaal benutten

Door het inzetten van hulpmiddelen kan de kennis en ervaring van systeembeheerders optimaal worden benut. Met een goede systeem monitor kunnen routinezaken geautomatiseerd worden afgehandeld. Met vaste scenario’s worden standaard stappen afgelopen op een standaard manier. Na het opzetten van die standaardstappen is het niet meer nodig om hiervoor opnieuw tijd en inspanning van een beheerder te vragen. Dus blijven alleen nog echte problemen, fouten die zelden voorkomen en complexe storingen voor de systeembeheerders over. Daardoor blijft ook de uitdaging voor hen aanwezig.

Systeembeheer hoeft niet complex te zijn

Bij systeembeheer spelen veel verschillende zaken, zowel qua complexiteit als qua niveau en ernst van verstoringen. Door systeemprogrammatuur, applicaties en tools kan een overvloed aan berichten, system messages, worden gegenereerd. Is het te voorkomen dat de systeembeheerder wordt opgezadeld met het totale pakket aan berichten? Er zijn gelukkig mogelijkheden om met goede gereedschappen uw systeembeheerder te ontlasten en ervoor te zorgen dat systeembeheer niet complex is.

Maximale beschikbaarheid met minimale inzet van systeembeheer

De afhankelijkheid van ICT blijft toenemen. Toch kan uitbreiding van systemen zonder evenredige uitbreiding van beheercapaciteit, mits men de juiste hulpmiddelen heeft. Door met behulp van tools systeembeheerders alleen in te zetten voor echte problemen kan er met minimale inzet heel veel werk worden verzet. Ook multi-platform omgevingen kunnen adequaat worden beheerd met een optimale combinatie van systeembeheerders en effectieve systeemmanagement gereedschappen.

Cannondale fietst veilig met Pager/Control

Informatie uit het persbericht over de inzet van de systeemmonitor bij Cannondale.

ING Commercial Finances installeert Pager/Control

Beknopte weergave van een persbericht dat eind december 2005 is uitgegaan over de inzet van de systeemmonitor bij ING Commercial Finances.

Eerst zien en dan geloven: Pager/Control gratis een maand op proef

Om een goed beeld te krijgen van de systeem monitor Pager/Control kunt u die gratis een maand lang uitproberen in uw eigen omgeving, inclusief ondersteuning van de helpdesk. Met een code kunt u alle software, handleidingen en installatie instructies voor Pager/Control downloaden.

©  Escherware