Hoog in Google komen is het streven van elk modern bedrijf. Een positie bovenaan in de zoekresultaten garandeert immers een gestage toestroom van bezoekers, die in een later stadium mogelijk converteren naar klanten. Ondernemingen hebben dan ook veel geld over voor een toppositie in de zoekmachine, omdat zij dit in veel gevallen ruimschoots terugverdienen.

Hoog of hoger in Google komen is echter niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht misschien lijkt. Daar waar menig internet marketing bureau optimistisch belooft dat het tegen lage kosten mogelijk is om binnen enkele weken een topnotering te verwerven, kost het in de praktijk bloed, zweet, tranen en bovenal: veel tijd.

Hoog in Google doe je zelf met WordPress

De reden hierachter is dat een website eerst het vertrouwen van de zoekmachine moet winnen, voordat de beloning in de vorm van een hoge positie volgt. Zoekmachine optimalisatie (ook wel bekend als Search Engine Optimization) heeft dan ook alleen zin als er een gedegen langetermijnvisie aan ten grondslag ligt.

Het doel is het opbouwen van een goede reputatie, zodat de website hoog, hoger of zelfs bovenaan in Google belandt. Veel partijen maken tegenwoordig gebruik van het Content Management System (CMS) WordPress, omdat hiermee een site gebouwd kan worden die geoptimaliseerd is voor een goede vindbaarheid in de zoekmachine. Succes begint immers bij een stevig fundament.

Bovenaan in de zoekmachine: wat zijn de kosten?

Wie hoog in Google wil komen, kan dit op meerdere manieren bereiken. Een cruciale basisvoorwaarde is om regelmatig content van hoge kwaliteit aan de website toe te voegen, zodat de zoekmachine begrijpt dat de site een actuele en relevante bron van informatie is voor bezoekers. Het voorbereiden en schrijven van deze artikelen is echter een vak apart en kost veel tijd.

Een alternatieve mogelijkheid is daarom om deze optimalisatie te laten verzorgen door een gespecialiseerd SEO bureau. Zo’n bureau zorgt ervoor dat de content geschreven wordt door professionele tekstschrijvers en past vaak linkbuilding toe om de vindbaarheid in de zoekresultaten verder te versterken. Een bewezen effectieve combinatie waar reeds talloze websites hoog in Google mee zijn gekomen.

Website hoger in Google: de beste tips

Wie zijn website zélf hoog in Google wil brengen, moet zich beseffen dat hij hier een dagtaak aan zal hebben. Met de juiste tijdsinvestering is het echter wel degelijk mogelijk om zelf grote successen te boeken. Zorg allereerst voor een snelle site die goed wordt ingeladen op mobiele apparaten. Goede webhosting en responsive webdesign zijn hiervoor onontbeerlijk.

Wanneer de website eenmaal staat, is het een kwestie van slimme optimalisatie. Goede tips zijn onder meer een optimaal gebruik van zoekwoorden in teksten en een regelmatige publicatie van nieuwe content. Wanneer nog meer haast geboden is om hoog in Google te komen, is zoekmachine adverteren een uitstekende tijdelijke oplossing. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden.