Management issues of ICT?
Make or Buy?
Kijk op een heldere, nuchtere en gefundeerde wijze naar de ICT-services. Zorg voor bewustwording en durf kritisch te zijn. Een interne ICT-afdeling heeft als nadeel dat zij duur is, niet servicegericht en zij houdt geen rekening met concurrentie. Dat blijkt uit onderzoek. Als u dit herkent en hier daadwerkelijk iets aan wilt doen dan geven we u in dit artikel stof tot nadenken.
Natuurlijk wil het MKB geen ICT
Het MKB wordt vaak betiteld als dom omdat het MKB minder in ICT investeert dan het grootbedrijf. In dit artikel wordt ingegaan op waarin de MKB-er afwijkt van andere bedrijven en onder welke condities het MKB inderdaad de groeimarkt kan worden voor ICT leveranciers in de komende jaren.
Besparingen door gebruik van professionele SLA`s
Bij het opstellen van een SLA wordt vaak gebruik gemaakt van standaard Service Level Agreements. Door het kiezen van een verkeerde insteek echter kan een gewenste besparing al snel omslaan in ongewenste extra uitgaven. Het probleem en de kosten van een SLA zitten namelijk niet in het opstellen van het SLA, maar in de naleving ervan. Dit artikel maakt duidelijk dat door het op maat maken van een SLA en het daarbij weglaten van overbodige delen, vaak tientallen procenten kunnen worden bespaard.
Meer Telecom voor minder geld
Organisaties moeten continu hun communicatie verbeteren. Dit hoeft echter geenszins te betekenen dat de telecommunicatie infrastructuur steeds vervangen moet worden. Uitgangspunt hierbij: niet de techniek, maar de wensen, behoeften en ambities van de klant, die uitgaande van de aanwezige infrastructuur, snel, schaalbaar en tegen minimale kosten gerealiseerd kunnen worden. Op deze manier kan de economische levensduur van uw communicatiemiddelen veel hoger zijn dan veel aanbieders u willen laten geloven.
Informatiebeveiliging en business continuity: hype, aansprakelijkheid of pragmatiek?
Bij vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging wordt te vaak gewezen op het gebrek aan awareness bij het management. Uit gesprekken met managers echter blijkt dat die awareness er wel degelijk is, mits het daadwerkelijk gaat om management issues. Dit artikel bevat een hand-out van de presentatie, die u via een web seminar kunt volgen.
Model om uw internetstrategie te bepalen via uw marketingmix
Marketeers hebben doorgaans in de echte wereld een doordachte en creatieve multichannel strategie om hun producten en diensten te profileren. Wat betreft hun internetstrategie echter, laten ze zich vaak beperken door de techniek en kijken niet verder dan hun bedrijfswebsite, wat resulteert in hoge kosten en te weinig rendement. In dit artikel meer over de mogelijkheid gebruik te maken van de channels die internet biedt om doelgroepen gericht te benaderen.
ICT beheer, niet alleen op de ICT afdeling
Effectief ICT-beheer betekent dat de business altijd op een effectieve en efficiente wijze ondersteund moet worden. ITIL is mooi en aardig maar de benodigde flexibiliteit voor de business mag niet stuklopen op beperkte flexibiliteit van de ICT-afdeling. In dit artikel meer over de uitgangspunten voor de business en de verdeling van verantwoordelijkheden.
Marketing en verkoop van ICT service
Nieuwe marketing concepten, methoden en technieken
Marketing is in de afgelopen jaren synoniem geworden voor branding, maar de reputatie van het merk brokkelt in hoog tempo af. Dit artikel geeft een overzicht van de ontwikkelingen in de markt in de afgelopen decennia en analyseert de ontwikkeling van klantgedrag. Hoe speelt u met nieuwe marketing concepten, methoden en technieken adequaat in op dit veranderend klantgedrag?
Hoe ICT-bedrijven via ketenintegratie kunnen inspelen op de klantwensen van het MKB
Door de beperkte dienstverlening van ICT bedrijven in de afgelopen jaren heeft het MKB niet het rendement van de ICT gekregen, die het mocht verwachten en werd het MKB zelf vaak opgescheept met integratie problemen. Door ketenintegratie en samenwerking in een ‘virtuele ICT-boulevard’ kunnen ICT-bedrijven in de toekomst hun klanten goed adviseren en geïntegreerd leveren. In dit artikel een initiatief tot ICT-ketenintegratie.
ICT dienstverlening vandaag
In dit artikel de visie op een businessmodel voor ICT-bedrijven, zodat zij kunnen inspelen op de behoefte van klanten in de 21e eeuw. Belangrijke aspecten zijn het ontwikkelen van koopbare diensten met behulp van leveringsketens, positionering in de markt en het schrappen van veel zichtbare en onzichtbare overhead. Met tevens verwijzingen naar reeds werkende voorbeelden.
Natuurlijk wil het MKB geen ICT
Het MKB wordt vaak betiteld als dom omdat het MKB minder in ICT investeert dan het grootbedrijf. In dit artikel wordt ingegaan op waarin de MKB-er afwijkt van andere bedrijven en onder welke condities het MKB inderdaad de groeimarkt kan worden voor ICT leveranciers in de komende jaren.
Model om uw internetstrategie te bepalen via uw marketingmix
Marketeers hebben doorgaans in de echte wereld een doordachte en creatieve multichannel strategie om hun producten en diensten te profileren. Wat betreft hun internetstrategie echter, laten ze zich vaak beperken door de techniek en kijken niet verder dan hun bedrijfswebsite, wat resulteert in hoge kosten en te weinig rendement. In dit artikel meer over de mogelijkheid gebruik te maken van de channels die internet biedt om doelgroepen gericht te benaderen.
Hoe kom ik op het goede moment bij nieuwe klanten aan tafel
Nu netwerken opdrogen, bestaande klanten minder besteden en mailings, cold calling en beurspresentaties steeds minder goede leads voor nieuwe klanten opleveren, zien veel bedrijven hun business teruglopen of hun verkoopkosten sterk toenemen. Wat is er eigenlijk aan de hand en hoe kunt u uw acquisitie weer succesvol maken?
ICT branche scoort een 6+
Onderzoek heeft uitgewezen dat de ICT-branche nog net een 6+ scoort. Gelukkig waren maar 15% van de respondenten gebruikers. Is de aanbeveling om maar weer een nieuwe hype te creëren de oplossing? In deze column onze visie.
Koopbare diensten ontwikkelen en verkopen aan de kopersmarkt
De kopersmarkt biedt dienstverleners kansen om hun marktaandeel te verhogen en verkoopkosten te reduceren, mits hier adequaat op ingespeeld wordt. In dit artikel meer over het ontwikkelen van koopbare diensten voor de kopersmarkt en het faciliteren van het koopproces, zodat met minder overheadkosten leads voor new business worden gegenereerd.
Hoe slim is uw marketing of verkoop campagne?
Veel bedrijven schakelen vaak een call centre, reclame- of marketingbureau in om campagnes voor nieuwe klanten te ondersteunen. Omdat de praktijk echter leert dat mailings, telemarketing en advertising in de veranderde markt niet meer werken, blijken veel van dit soort campagnes niet het gewenste effect op te leveren. In dit artikel meer over de oorzaken en over de leugens over segmentatie en relevante doelgroepen.
Integratie webseminar en Pull Marketing
Bedrijven staan tegenwoordig vaak voor het dilemma hoe hun verkoopinspanning te verhogen en tegelijk de verkoopkosten te verminderen, om meer concurrend te worden. In dit artikel methoden om dit te realiseren via Pull Marketing en web events.
ICT manager: goeroe, loser of professional
ICT-managers hebben de afgelopen jaren een vrije val doorgemaakt. Van de redder van het bedrijfsrendement zijn ze geworden tot de schuld van ieder bedrijfsprobleem. Dat beide kwalificaties uiteraard onterecht zijn, is duidelijk. In dit artikel meer over wat er mis ging en hoe nu verder.
Met Pull Marketing inspelen op het koopproces van uw klant
Pull Marketing is een methode om tegen lage verkoopkosten via internet goede leads te genereren voor nieuwe klanten. Voorwaarde is dat u B2B uw producten of diensten aanbiedt en dat deze onderscheidend vermogen hebben. De bezoeker wordt bij Pull Marketing ondersteund in zijn gehele koopproces, vanaf de behoeftevorming tot aan het moment dat hij in zijn koopproces zover gevorderd is dat een follow up kansrijk en zinvol is.In dit artikel wordt beschreven hoe dit ‘spel’ gespeeld wordt.
Software om te verkopen en software om te gebruiken
Onderzoeken tonen steeds meer aan dat standaard software pakketten vaak geen ROI opleveren. Momenteel werken o.a. Linux, Microsoft, SAP en anderen aan de oplossing voor dit probleem (zeggen ze). In dit technische geweld spelen echter de bedrijven die de software daadwerkelijk moeten gebruiken, te vaak geen rol. We voorzien dan ook een andere, stille revolutie waarin de gebruiker weer centraal staat.
Wie wil nog het detacheringsmodel?
De verschuiving van ‘verkopersmarkt’ naar ‘kopersmarkt’ betekent het einde voor veel detacheringsbureaus. Bezuinigen rekt alleen de doodsstrijd. Door aanzienlijke veranderingen in het businessmodel, het dienstenportfolio en de marktbenadering is het mogelijk om te overleven.
Total Cost of Ownership
Zin en onzin van ROI en TCO
Er heeft zich een nieuwe zakelijkheid meester gemaakt bij de beslissers van ICT investeringen. Wat leveren de geboden oplossingen financieel en meetbaar op? Hoe moeilijk het soms ook is, toch dient men zo objectief mogelijk een haalbaarheidsberekening te maken. Waarom wéér geld uitgeven?
De puinhopen van 20 jaar investeren in ICT
ICT ligt onder vuur. Bestuurders, vooral ook in MKB, MKB+ en overheidsorganisaties kijken terug op de puinhopen van 20 jaar investeren in ICT. En kijken vervolgens verwijtend naar hun ICT manager. Hoezo volgend jaar wéér een hoger budget? We blijven niet aan de gang!
ICT kosten, een uitermate serieuze zaak!
Bij de jaarlijkse budgetronde krijgt de ICT manager steeds vaker de vraag: “Ik wil volgend jaar informatiesysteem X aanschaffen. Reken even uit wat de kosten zijn van aanschaf, inrichting, implementatie en met name exploitatie.
Hoe bereikt u een substantiele verlaging van de werkplekkosten?
Iedere zichzelf respecterende organisatie moet nu aan kostenreductie en efficiencyverhoging doen. Eigenlijk moet dit áltijd! Maar vooral dit jaar, een aantal jaren na de start van het nieuwe millennium, staat men weer voor het maken van nieuwe strategische keuzes. Vandaagdedag wordt vaak de vraag gesteld: Moeten we nu wel investeren, kunnen we het niet nog even naar achteren parkeren? Hier een voorbeeld van een aanpak voor een organisatie die de kostentechnische zaken rondom een Windows migratie professioneel laat begeleiden. Een organisatie die wèl weloverwogen durft te investeren! Want niet investeren blijkt eens te meer een angstige, goedkope en korte termijn politiek.
Casestudie: Beheersing van ICT-kosten
Het inzichtelijk maken van ICT-kosten leidt tot substantiële en aantoonbare kostenbesparingen. De case en aanpak is meerledig vanuit de navolgende probleemgebieden: financieel, organisatie, processen, informatiemanagement, automatisering en demand-of-business. Inclusief resultaten en conclusies.
ICT-Kosten besparen op basis van kostenanalyse met het TCO/ROI model
Het algemeen management van bedrijven, instellingen en overheden legt momenteel veel nadruk op kostenbesparing. Vooral de ICT-organisatie krijgt het daarbij zwaar te verduren. Het inzichtelijk maken van ICT-kosten is echter geen eenvoudige zaak. Toch is een goed inzicht in de kosten de basis voor besparingen. In dit artikel meer over de mogelijkheden om te komen tot en goede kostenanalyse.
ICT-bedrijven en gebruikers
Wilt u theoretische modellen of `best practices`?
Er lijkt momenteel rust te heersen aan het ICT-front. Dit is echter schijn. Ontwikkelingen vinden nog steeds in een adembenemend tempo plaats, maar klanten hebben uit het verleden geleerd dat ROI van ICT-implementaties onder begeleiding van veelal theoretische consultants niet vanzelfsprekend is. Hoe voorkom je dat de resultaten uit het verleden de garanties zijn voor de praktijk van de toekomst?
Hoe kan ik leren van ervaringen van collega`s uit andere bedrijven?
Voor effectieve ICT kennisdeling heb je een platform waar het voor leveranciers én gebruikers interessant is om kennis te delen. Via de beschreven architectuur kan zowel de leverancier als de gebruiker besparing van kosten en beheersing van risico’s realiseren.
De toekomst van Common Nederland
Common Nederland bestaat inmiddels ruim 25 jaar en de vereniging is nog jong en springlevend. Dat het uitwisselen van kennis, een belangrijke pijler van Common, belangrijk is weten we allemaal. In dit artikel leest u hoe en wat Common Nederland daaraan de komende tijd verder wil bijdragen. Natuurlijk is de input van de leden daarbij onontbeerlijk.
Hoe zorg ik ervoor niet gek te worden van de overload aan informatie?
De ICT is een werkgebied waarin veel beweging is en waarin verandering elkaar snel opvolgen. In dit kader komt er middels drukwerk, tijdschriften,vakbladen en internet een grote hoeveelheid informatie op ons af. Als we al deze informatie tot ons moeten nemen, dan komen we aan ons echte werk niet meer toe.
Is uw ICT-leverancier vriend of vijand
Voor een optimale klant-leverancier relatie is een samenwerking waarbij beide partijen weten waar hun sterkten en zwakten liggen van cruciaal belang. Helaas zijn veel ICT-leveranciers dermate salesdriven dat maar al te gemakkelijk de zwaktes verbloemd worden. Door middel van een kennisplatform, waar klanten ervaringen over ICT diensten en hun leveranciers kunnen uitwisselen, kan voorkomen worden dat u veel effort moet besteden aan het selecteren van een ICT-dienstverlener die voldoet aan juist uw behoefte.
Stopt uw vakblad ook altijd op het moment dat het spannend wordt?
Een ICT-vakblad wordt gelezen om op te hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied. Maar is dat ook echt mogelijk? Uitgevers willen veel lezers bereiken en streven dus naar onafhankelijkheid en een zo breed mogelijk aanbod. Dan blijft de verdieping nogal eens achterwege. Als een onderwerp aanspreekt stopt het verhaal vaak op het moment dat het echt interessant wordt. In dit artikel meer over de oorzaken hiervoor en de wijze waarop het ICT-vakblad past in uw totale informatievoorziening.
Common: brug tussen ICT-gebruikers en leveranciers
Common vormt een platform tussen ICT-gebruikers en -leveranciers, waarbij zij het uitwisselen van kennis en ervaringen faciliteert. Voorts maakt Common afspraken met leveranciers over kortingen voor hun leden op ICT-producten en diensten. Lees in dit artikel hoe Common deze brugfunctie invult en waarom u als ICT-gebruiker of leverancier lid zou willen worden van Common.
IBM Annoncering belangrijk voor MKB markt!
Op 31 januari 2006 is er door IBM wereldwijd een belangrijke annoncering gedaan voor de midrange markt. Het platform dat we al lange tijd kennen onder de naam AS/400, iSeries en i5 heeft nu de naam IBM System i5. Voor de komende vijf jaar zou dat de naam moeten zijn waar het vertrouwde OS/400, nu i5/OS genaamd, op zal draaien. Hoe het systeem uiteindelijk in dagelijks gebruik genoemd zal worden blijft nog even de vraag. In dit artikel een samenvattend verslag van de annonceringsbijeenkomst.
Common: de toegang tot meer toepasbare kennis
De tijd dat kennis een verkoopbaar product was, ligt intussen achter ons. Kennisdeling is nu een middel om tot een optimale match te komen tussen leveranciers en gebruikers. In dit artikel vindt u een beschrijving, hoe Common en One Stop Shopping invulling geven aan het realiseren van de match tussen ICT-leveranciers en gebruikers.
Werksystemen – een ‘nieuwe’ kijk op veranderingen
Dit artikel geeft een impuls om verder na te denken over een aanvulling op de methoden en technieken die de meeste projectleiders, adviseurs en coaches inmiddels beheersen en toepassen. Het is een pleidooi om de werkelijkheid te versimpelen op zodanige wijze dat we er op een vruchtbare manier met de verschillende betrokkenen over kunnen communiceren en dat we ook oplossingen creëren die passen in de totale werkelijkheid van een organisatie.
Een storage infrastructuur die tegen een stootje kan
Veel organisaties hebben op dit moment geen Business Continuity Plan en nemen het risico van een klein of groot incident voor lief. Er worden hooguit backups van de data gemaakt en (eventueel) elders bewaard. Gaan de IT faciliteiten echt onderuit dan is men weken bezig om een geschikte locatie, reserveapparatuur en bandbreedte te regelen. En dat is alleen nog maar de IT kant ervan. Of de organisatie dan nog levensvatbaar is, is de vraag. Dit artikel gaat over de IT infrastructuur kant van het Business Continuity vraagstuk.
Business Service Management
Vaak wordt de keten van bedrijfsprocessen gestuurd door automatiseringscomponenten. Als één van deze componenten niet functioneert, kan een compleet proces worden verstoord. Dit gebeurt vaak ongemerkt en dan wordt er pas ingegrepen als de schade al is veroorzaakt. Bedrijven eisen van hun IT-afdeling optimale ondersteuning voor de veeleisende SLA’s (Service Level Agreements) die zij met hun klanten, vaak noodgedwongen, zijn overeengekomen. Om deze processen te synchroniseren zijn gereedschappen nodig. Er is uitstekende software ontwikkeld om continue beschikbaarheid van servers te kunnen garanderen. Dit is echter onvoldoende en geen garantie dat een bedrijfsproces ook goed en volledig verloopt. Hiervoor is een continue monitoring van álle componenten vereist.
Common gebruikersgroepen voor delen kennis en ervaring
De Common gebruikersgroepen stellen zowel leveranciers als gebruikers in staat diepgaand van gedachten te wisselen over ontwikkelingen, plannen, ervaringen en ideeën. Deze gebruikersgroepen zijn onderverdeeld naar de thema’s beheer, systeem ontwikkeling en management.
Veel ICT-bedrijven denken nog dat verkopen meer oplevert dan marketing
Door de veranderende markt merken veel ICT-bedrijven dat zij tegenwoordig worden uitgebuit door hun klant. Misschien is dit wel terecht, want veel ICT-bedrijven blijven commercieel mikken op meer verkoop (overhead) in plaats van dat ze hun effort steken in marketing (realiseren toegevoegde waarde). In dit artikel een analyse van dit probleem en een mogelijkheid voor ICT-leveranciers om dit te doorbreken.
Een High Availability-alternatief met Quick-EDD
Steeds meer bedrijven voelen de druk om hun kritische systemen 24 uur per dag beschikbaar te houden. Redenen hiervoor variëren van klantwensen, langere productietijden tot internationaal gebruik van het systeem of e-business. De beschikbaarheidseis zorgt ervoor dat een bedrijf niet alleen tijdens ongeplande downtime, maar ook tijdens een geplande downtime toch haar data en/of applicatie(s) beschikbaar wil houden voor de organisatie. Hierbij kunnen speciale HA-systemen uitkomst bieden.
De vier pijlers van Slagvaardig ondernemen
Boekbespreking door Martin Jurgens.
Slagvaardig ondernemen is voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen, ook al ken je deze nog niet. Deze thematiek staat centraal in het boek “De vier pijlers van Slagvaardig ondernemen”. Het boek probeert methodieken aan te geven om structurele problemen in bedrijven, die vaak terug te voeren zijn op de structuur van processen en organisaties, het hoofd te bieden.
IBM WebSphere & Rational Technical Conference 2005
De IBM Software Group organiseert tweemaal per jaar een technische conferentie. Voor wie op de hoogte wil worden gebracht van de laatste ontwikkelingen op software gebied, en IBM softwareproducten in het bijzonder, is dit hét evenement. In dit artikel een verslag van de conferentie najaar 2005 in Düsseldorf.
DataMirror – Case Study – Kawasaki
Kawasaki Motors Europe NV had behoefte aan een oplossing om e-businessgegevens bi-directioneel en in een veilige modus te kopiëren. De oplossing moest efficiënt en real-time zijn, om ook de distributeurs van Kawasaki motoren te allen tijde toegang te geven tot de actuele bedrijfsgegevens. Er was bovendien een gebruiksklare en snel uitvoerbare oplossing nodig voor een iSeries omgeving om gegevens van het distributiekantoor naar de webserver te repliceren en te spiegelen.
Besparing telecomkosten
Besparing van 15-60% op uw telecomkosten
Vooral bedrijven tot 200 medewerkers betalen over het algemeen veel te veel voor telecommunicatie als gevolg van enerzijds een gebrek aan expertise binnen de onderneming en anderzijds een gebrek aan tijd om een en ander uit te zoeken. Welke telecom gerelateerde kostenbesparingen zijn mogelijk? Welke besparingsscenario’s zijn er? Welke besparingen en scenario’s zijn van toepassing op uw situatie? Hoe kunt u snel gaan besparen op uw telecomkosten? En hoeveel?
Aanpak Besparing op telecomkosten
Om u te helpen substantiële besparingen te realiseren op uw kosten van telecommunicatie is de TeleCheck ontwikkeld. De TeleCheck wordt in een drietal fasen uitgevoerd: intake, advies en implementatie.
Telecheck: Pay per Savings, Pay for Performance, Tarieven
Een groot deel van het tarief voor de TeleCheck wordt gevormd door de component ‘Pay per Savings’. U betaalt voor dat wat u bespaart. Daarnaast wordt een deel van deze component op basis van ‘Pay for Performance’ aangeboden. U betaalt dit deel pas wanneer blijkt dat wij de voorgespiegelde besparing daadwerkelijk gerealiseerd hebben.
Intake TeleCheck
De TeleCheck is een dienst waarmee uw huidige situatie m.b.t. uw telefonie in kaart gebracht wordt en u advies krijgt over mogelijke kostenreducties op bel- en abonnementkosten, zonder risico’s op het gebied van kwaliteit en continuïteit. De intake is de eerste stap in onze aanpak. Wij inventariseren op basis van een survey alle noodzakelijke informatie om uiteindelijk een advies aan u uit te kunnen brengen. De intake is kosteloos.
Telecom Services – TPM
Communicatie infrastructuur beleid
Het belang van communicatie voor organisaties wordt steeds groter. De snelheid van de ontwikkelingen in telecomland is hoog. De prijzen van de technische middelen dalen. Hoe gaat u de komende vijf jaar om met deze ontwikkelingen? In dit artikel proberen we een beeld te schetsen van wat er in de komende jaren op u af komt en van wat de basis kan vormen voor uw beleid.
Telecom: liever verkopen dan servicen
Telecomproviders houden niet altijd voldoende rekening met de belangen van hun klanten. Zij adviseren vaak ten onrechte om apparatuur te vernieuwen. Doorgaans is fasegewijze vervanging financieel gezien veel interessanter. Om dit echter mogelijk te maken, moet u bij de keuze voor een telecomleverancier niet alleen kijken naar het aanbod van nieuwe techniek, maar ook naar aanwezige kennis om oude delen van uw systeem te servicen. Alleen dan kiest u voor een optimale oplossing.
U wilt geen telecom maar communicatie
Telecomleveranciers hebben als doel het verkopen van hun produkten. Daar hebt u geen boodschap aan: u wilt namelijk goede communicatiefaciliteiten tegen reële kosten. Een onnodige mismatch is echter snel geboren. De dure gevolgen zijn voor meestal uw rekening. Het is dan ook zaak om maatwerk te eisen teneinde het maximale uit uw investering te halen.
Meer Telecom voor minder geld
Organisaties moeten continu hun communicatie verbeteren. Dit hoeft echter geenszins te betekenen dat de telecommunicatie infrastructuur steeds vervangen moet worden. Uitgangspunt hierbij: niet de techniek, maar de wensen, behoeften en ambities van de klant, die uitgaande van de aanwezige infrastructuur, snel, schaalbaar en tegen minimale kosten gerealiseerd kunnen worden. Op deze manier kan de economische levensduur van uw communicatiemiddelen veel hoger zijn dan veel aanbieders u willen laten geloven.
Blij met de service van KPN?
Er wordt wel eens gezegd dat een telecomjaar drie maanden duurt. Dan is het dus niet gek dat tussen de upgrades van uw telecom apparatuur minder dan een jaar zit en dat een volledige productvernieuwing uiterlijk na twee jaar komt. Ook is het dan niet gek dat na vijf jaar gestopt wordt met het geven van service op een aangeschaft product. Maar is dit wel juist? Vernieuwen levert natuurlijk meer op dan service en onderhoud en KPN moet wel een miljarden schuld aflossen. Maar moet u daar aan meebetalen?
Zegt uw telecom provider dat u nieuwe apparatuur nodig heeft
Telecombedrijven willen verkopen. Als u niet uitkijkt, zadelen zij uw bedrijf op met nodeloos dure oplossingen waarvan u een deel niet eens zult gebruiken. Met de juiste afspraken over servicecontracten en op maat gemaakte oplossingen voor uw systeemproblemen en wensen kunt u een boel ellende voorkomen.
Uw serviceprovider stopt met het servicen van uw systeem
Geregeld komt het voor dat upgrades van nog prima functionerende communicatiesystemen doorgevoerd ‘moeten’ worden. Reden is vaak dat providers stoppen met het servicen van die systemen, onder het mom van het niet langer in huis hebben van de benodigde kennis. De ware reden houden zij liever verborgen: met de upgrade kunnen zij u hun nieuwste techniek meeverkopen om zo meer te verdienen. Aan u de keuze: meegaan in deze chantage of naar alternatieven zoeken.
Zin en onzin over VoIP
Zoals over elke nieuwe techniek, is over Voice over IP (VoIP) al veel gezegd en geschreven. Technisch gezien lijkt VoIP een toveroplossing voor al uw problemen. Financieel gezien kleven er echter nogal wat haken en ogen aan. U zult een afweging moeten maken als u aan vervanging van (delen van) uw systeem denkt: wat is zinnig en wat is onzinnig?
Case study Mater Dei ziekenhuis Malta
Deze engelstalige case study laat zien hoe de keuze voor de telecommunicatie oplossing tot stand is gekomen. Enerzijds gebaseerd op de rijke en zeer geavanceerde functies en faciliteiten van de Philips telecommunicatieoplossing, inclusief de infrastructuur van 10.000 poorten. Anderzijds de jarenlange nationale- en internationale ervaring van VRC in het succesvol opleveren van complete geïntegreerde tele- en datacommunicatie projecten. Met name de kennis en ervaring van randapparatuur waaronder DECT messaging en alarmnotificatie op maat voor de gezondheidszorg waren doorslaggevend samen met de aangeleverde internationale referenties voor identieke projecten.
Intake TPM telecom services
De kosten van uw telecom infrastructuur en de complexiteit van het beheer kunnen sterk gereduceerd worden door het inschakelen van een TPM leverancier (Third Party Maintenance), die u als onafhankelijke partij kan begeleiden bij toekomstige ontwikkelingen in de telecommarkt. Indien u geïnteresseerd bent in deze dienstverlening, kunt u in dit artikel meer lezen over een nadere en vrijblijvende kennismaking.